Rehabilitering

Mange hunder går igjennom oprasjoner, får skader, eller har en defekt som gjør at de trenger å trenes opp. Jeg har mange muligheter for å hjelpe hunden din med muskeloppbygging. Jeg bruker da forskjellige typer baller og puter som det blir gjort øvelser på. Dette stimulerer støttemusklatur som gjør at hunden din blir sterkere. Jeg har også kavaletter som jeg bruker til å trene opp kne skader bland annet. Her får de også øvet seg på å løfte bena, og tenke over at de har fire ben som må kordineres.

Det er en rekke øvelser som kan gjøres ved de forskjellige skadene. Derfor blir det satt opp eget treningsprogram induviduelt for hver hund. Dette er ukentlig treningsopplegg, hvor jeg går igjennom øvelser med deg som eier. Disse kan du gjøre hjemme etter veileding.

Hundene syns ofte øvelsene er morsomme, de får jo mange godbiter underveis. Det skaper god kommunikasjon mellom deg som eier og din hund.

 

Hvorfor er rehab så viktig etter skade?

Jeg som rehabiliteringsterapaut har som mål at alle hunder uansett grunn, skal komme tilbake til det de en gang var. Noen ganger får man dessverre ikke det til. Men, da må man gjøre det beste ut av det. Noen skader er tyngre enn andre, men uansett så skal jeg være der å hjelpe til.

Ved skade/oprasjon eller en annen grunn til at hunden din har mått være i ro over lengre tid, så faller musklaturen ganske fort. For at skaden skal bli fortere frisk, og for at hunden skal få et verdig liv så må den trenes opp igjen. Å bygge opp muskler går ganske fort, men man må bare gjøre det på riktig måte.

I en rehab så er det også massasje. Massasjen er noe av det viktigste hunden får som behandling. Så derfor er det viktig å komme å få jevnlig behandling under oppbyggingen.

Jeg måler også ben vidde slik at man kan følge med på muskel oppbyggingen. Samme gjør jeg med ledd, jeg måler hvilken grad den kan strekkes og bøyes, da får man også fulgt med på om behandlingsforløpet hjelper.

Rehabilitering kan være både tungt og slitsomt. Det kan være gode og vonde stunder. Man kan av og til føle seg hjelpesløs. Derfor er viktig at du som eier og jeg som terapaut samarbeider.